De Innovatieversneller biedt verschillende trajecten die aansluiten bij de fase en omvang waarin je bedrijf zich bevindt. Je wordt verder geholpen met trainingen, tools en professionele coaching door experts. De Innovatieversneller zorgt er ook voor dat je jouw innovatie kunt presenteren aan serieuze investeerders, partners, potentiële klanten en andere relevante partijen in de markt. Afhankelijk van de vraag van het project en/of de onderneming, hebben wij een traject waarin we ondersteuning kunnen bieden.
De Innovatieweek Rivierenland is een versnellingstraject van een week. In deze intensieve week geven we jou de mind-, tool- en skillset om de stappen te zetten om jouw innovatie product of dienst versneld te ontwikkelen.
- Doel: Het versnellen van innovatie gericht op het beter benutten van kansen voor wind en zon, maar ook om nieuwe of andere mogelijkheden voor CO2 reductie een impuls te kunnen geven. Bijvoorbeeld op het terrein van industrie, mobiliteit en agribusiness.
- Geschikt voor: MKB- bedrijven en startups met een innovatie in beginfase
- Kenmerkende vraag: Is mijn innovatie geschikt om de markt te betreden?
De Innovatieweek is een versnellingstraject speciaal voor burgercoöperaties, innovatieve MKB-bedrijven en familiebedrijven waarvan het product, de dienst of de innovatie zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt. Tijdens de Innovatieweek kunnen organisaties in workshops en onder begeleiding van experts werken aan hun propositie en businessmodel en wordt er een actieplan opgesteld waar de focus op wordt gelegd. De onderneming gaat bewijzen dat de markt hun innovatie nodig heeft.
Het Opschalen traject binnen de Innovatieversneller is voor startups en MKB-bedrijven die zich in een verdere fase bevinden. Zij hebben al omzet uit klanten en/of pilots.
- Doel: Het versnellen van innovatie gericht op het beter benutten van kansen voor wind en zon, maar ook om nieuwe of andere mogelijkheden voor CO2 reductie een impuls te kunnen geven. Bijvoorbeeld op het terrein van industrie, mobiliteit en agribusiness.
- Geschikt voor: MKB’ers en startups met een innovatie in de groeifase
- Kenmerkende vraag: Hoe bereid ik mij voor om daadwerkelijk te gaan schalen?
De onderneming wordt klaar gemaakt voor groei dankzij een focus op herhaalbaarheid en schaalbaarheid van product of dienst. De focus ligt op versterken van businessmodel, team, infrastructuur, verkoop en organisatie. Er wordt gezocht naar een ‘product-market fit’ en toegewerkt naar een ‘scale-up fit’.
Het Investeringsklaar traject bestaat uit twee onderdelen. Het eerste deel is een groepsgewijze programmatische aanpak met een aantal workshopdagen. Het tweede deel bestaat uit individuele begeleiding.
- Doel: Inzicht verkrijgen in de financiële prognose van het project en/of onderneming (financieringsbehoefte, verwachte opbrengsten en kosten, investeringen, werkkapitaal, etc.). Het uitwerken van een meervoudig financieel plan.
- Geschikt voor: bedrijven met de potentie tot meervoudige en regeneratieve waarde
- Kenmerkende vraag: Kan mijn onderneming financiering ophalen?
Het Investeringsklaar Programma is gericht op het ontwikkelen van meervoudige business cases (financiële doorrekening en business case), impact waardeproposities en ondersteuning, coaching en toegang tot financiering en het creëren van de combinatie van financiering en markten ‘fit for purpose’. Verschillende werksessies met de projectteams en financieel adviseurs om te komen tot een financieel model met meerjarige prognose (resultatenrekening, balans, cashflow) en financieringsbehoefte.
Het Living Lab Rivierenland Circulair is hét kennis-, verbindings- en ontsluitingspunt voor circulaire activiteiten in de regio Rivierenland en daarbuiten. Het Living Lab zet zich in om de krachten te bundelen en een bijdrage te leveren aan de versnelling naar een circulaire economie en een kansrijke basis te bieden voor nieuwe businesscases in de regio Rivierenland.
- Doel: circulaire projecten en innovaties gezamenlijk realiseren en schaalbaar te maken. Van probleembesef naar actie! Samen leren, experimenteren, doen en implementeren. Verbinden van deelnemers en innovaties uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheden. Het doel is circulaire kennis vergroten, het netwerk verbreden en handelingsperspectief creëren.
- Geschikt voor: bedrijven met een circulaire ambitie en de wens om samen te werken
- Kenmerkende vraag: Kan ik mijn bedrijfsvoering circulair inrichten en de juiste samenwerking hiervoor bouwen?
Heb jij de behoefte om circulaire projecten en innovaties gezamenlijk te realiseren en schaalbaar te maken? Van probleembesef naar actie te gaan? Samen te leren, experimenteren, doen en implementeren? Sluit je dan aan bij het Living Lab. We verbinden deelnemers en innovaties uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheden. Het doel is circulaire kennis vergroten, het netwerk verbreden en handelingsperspectief creëren. Successen delen we en samen werken we aan een circulair Rivierenland waar ketens kringlopen worden en ondernemers en overheden klaar zijn voor een circulaire toekomst.